tisdag 26 juli 2011

Ytterligare grannvinkel...




Var hos våra trevliga grannar Raggo och MarieLouise idag, och passade på att fotografera mot vårt hus. Alltid bra att veta hur det uppfattas från alla håll :o)

Åter till penseln...


Jaha, då är ordningen återställd. Efter ett par sköna semesterveckor så är det pensel i hand som gäller igen (lyckades ju också ta en bild med största penseln, man kan ju förstå att det tar tid om jag målar den här storleken...) Dessutom har det hänt lite inomhus medans vi varit borta, fönsterbänkarna börjar komma på plats, och när jag såg dem blev jag så glad. Vi har valt mellan ljus och mörk sten utifrån en halvtaskig bild, utan att veta hur de ser ut i verkligheten. Resultatet blev som nedan, även om den här bilden heller kanske inte är fantastisk så kan jag berätta att de passar mycket bra med fönsterkarmarna!



Dessutom är en massa gips på plats, så känslan av att det snart är klart blir större och större... jaja ok, det är drygt två månader kvar, men vi har i alla fall klarat av elva månader i vagnen nu, och två till ska väl funka!

fredag 8 juli 2011

Tvättstört!

Så, nu har vi köpt ett spiro-rör till tvättstörten.... inte helt gratis, men vad gör man inte för det "perfekta huset" (njae, vårt perfektaste hus i alla fall!!) Och idag när vi kom hem efter en mycket rolig första dag på fotbollsturnering så är mycket tillfixat. Nästan all panel är på plats, även på baldakinen och runt altanen. Ska bli jättekul att måla på allt så huset kommer se nästan klart ut... tyvärr inga bilder idag, men de kommer nog i morgon istället.

torsdag 7 juli 2011

Tävlingsrapport

De två andra"samtidiga" byggen som jag tidigare jämför med, vi fortsätter att vara i ordentlig o-fas.... De som ligger först har nu också blivit av med sina ställningar, och de som ligger sist har precis börjat pinna upp sitt hus som ska byggas med lösvirke. Och så är det vi som ligger lite i mitten, våra ställningar försvinner i augusti någon gång. Det är kul att studera hur olika det kan vara, och man förstår att ett bygge kan ta väldigt olika tid beroende på ett stort antal parametrar. Jaja, huvudsaken är ju att man vinner klassen "Snyggast i slutändan" ;o)

onsdag 6 juli 2011

före och efter....


Här ser vi förmiddag och kväll, ny panel är spikad på den högra delen, och till kvällningen är den målad en första strykning. Himlen är också lite olika kulör, men där är jag oskyldig.....

gipsade väggar


Skulle den här bilden visa... men den där stora skivan som står lutad mot väggen tar liksom all uppmärksamhet :)

Detaljer


Här ska det sedan sitta en elcentral... ett och annat rör blir det dit......



och här kommer det komma upp en skorsten från undervåningens braskamin, som nu står i en kartong i köket....


Här i hörnet blir det tvätt-stört, bara vi kan hitta ett lämpligt rör (vilket visat sig svårare än man kan tro...)



Här ligger ett antal paket parkettgolv, som ska bli spännande att se på plats. Det ska vara två olika sorter, men etiketterna som syns tyder på bara "Hampshire" vilket är enstav.... håller tummen för att det blivit fel :o)

Saknat träd

I en hög på marken ligger en stor död gran!! Jag har länge varit på om att vi borde såga ner den innan den valde att lägga sig själv. Dock stod den lite dumt och var vääääldigt stor och vääääääldigt död, så det kändes inte helt enkelt. Men när trädfällar-firma var på granntomten så lyckades Mårten få dem att komma över och ta ner den också. Och när man granskar de uppsågade bitarna så förstår man att det var dags. Myrorna som bodde i roten var STOORA, vilket innebär att de behövde STOORA gångar att gå i. Det var ungefär som kexchoklad längst ner i stubben. Nu är den nere i alla fall, och nu måste vi åka till tippen igen :)

tisdag 5 juli 2011

Parkett

Idag har det kommit leverans med parkett... känns det verkligen som det redan är dax med det??? Kanske borde huset vara tätt först :) Igår hade ett par fönsterfoder tagits bort, plåtslagaren är på gång att komma och fixa till norra sidans fönster. Längtar nu efter att det ska komma panel som ska monteras på södra sidans band, där fönstren satt fel från början. Vill måla klart allt som ska strykas med "fel" färg så jag vet om det räcker. Just nu står det ett gäng målarburkar med skvättar i, vore skönt att göra klart lite!