tisdag 30 augusti 2011

Bilder "from the outside"...


Vill bara visa att garaget är kaos redan från början, precis som tvättstugan. Kommer bli svårt att bryta den trenden i framtiden....



Övre altanen växer fram, Snickarna verkar bara spara den främre delen, förmodligen går någon och funderar på hur de ska lösa den biten. Hoppas de lyckas komma på något bra. För jag är inte riktigt nöjd med dem nu, och varför ser man på bilden nedan



Efter att vi har påpekat att det är lite sprickor och annat som vi inte är nöjda med så blev det här lösningen. Släng på en skvätt plastiskt trä på redan laserade ytan och överlåt problemet till den som klagar. Men det blir nog bra när det blir klart.

fredag 26 augusti 2011

Äntligen bilder





Så, nu är det bilddax igen. Ovan ser man golvvärmeslingorna som ska läggas ut på övervåningen i början av nästa vecka, då kommer rörmokaren oxå tydligen.


De nya pelarna är monterade, ser ju väldigt mycket snyggare ut än de klumpigare gamla. Det är samma material, någon rostfri borstad variant. Helt ok!



Köket och en monterande snickare. Ser ut att bli likt de flesta kök som görs nu för tiden, men det kommer ju ändå att vara snyggast av alla  :o) Om sju veckor slipper vi diska för hand längre!!!



Och här står det en garderobs-skog, de kommer dock förhoppningsvis flyttas från vardagsrummet in i sovrummet på underplanet.

Nu ser vi fram emot att plattsättaren kommer så vi får se lite kakel. Mårten drömmer t o m mardrömmar om att jag valt helknasigt kakel, så det är bäst att få det avklarat. Nattsömnen ska man vara rädd om ;o)

torsdag 25 augusti 2011

43 dagar kvar

Idag har det kommit leverans med golvvärme till övervåningen. Pelarna på altanen är monterade, och köket håller på och ställs upp. Nu hoppas jag att snickare, målare, elektriker (el vem som helst som har tillträde till "vårt" hus) är här i morgon så jag kan ta lite nya bilder, det är mycket som hänt och nu är iPhonen tillbaka så nu kan det bli lite bra bilder igen. Håller tummen!

måndag 22 augusti 2011

Trångt i huset!

Idag har det blivit trångt i huset igen. Allt från Vedum har kommit, skåp, diskbänk och garderober i en salig blandning. Tur att målaren har hunnit måla väggarna på nedervåningen redan, annars hade det nog blivit trångt för honom! Jag har stått och tittat på det som jag tror är taklisterna, och jag vill verkligen INTE få upp dem. Men som det ser ut i dag så måste något täcka den skarv som är mellan tak och vägg.

Mårten kämpar med att borra hål till altanens stolpar, tror inte han kommer byta bana och bli gruvarbetare....

Mer bilder kommer förhoppningsvis senare under veckan, har fortfarande inte fått tillbaka iPhonen.

torsdag 18 augusti 2011

50 dagar kvar idag



De jobbar med altanen över garaget, gummimatta läggs på för att de sedan lägger trall ovan, pelarna ska bytas ut. Just nu sitter ett par stämp där bara, tunna och rostiga. Resultatet är att nu ser taket verkligen ut som det svävar, läckert! Får väl se hur de permanenta pelarna ser ut. Altantaket blir täckt med panel. Stommen till nedre altanen är påbörjad, stora limträbalkar visar formen. Hela taket är så gott som gipsat, och målaren kämpar på med spackling.



Här är halvväggen vid trappen på övervåningen.

torsdag 11 augusti 2011



Kanske inte så upphetsande bild, men det är glädjande att se att målaren är i gång. Han har spacklat klart undervåningen, och jag hoppas hinna in och fotografera lite måndag. Tyvärr är min iPhone på verkstan, just när det gäller att fotografera och få in bilder på bloggen så var den ju väääääldiiiiigt mycket bättre än min gamla Blackberry (som istället är en alldeles utmärkt telefon, men det är ju inte det som räknas längre....)

Trappen


Här är trappen, om än inte klar, så ändå tillräckligt färdig för att se hur formen ser ut. Antar att det inte blir räcke än på ett tag....

onsdag 10 augusti 2011

slutbesiktning

Tjoho, nu har vi  fått tid för slutbesiktning!!! Vi är kallade den 7/10 09:00, och det betyder väl förhoppningsvis inflyttning samma dag!! Vi kan alltså boka flyttlasset till lördagen den 8:e och nedräkningen kommer därför starta, yeeiiiippiii!!! 58 dagar är det kvar i vagnen. Det borde gå......

tisdag 9 augusti 2011

Trappen!


Eftersom snickarna hade gått för dagen när jag kom hem, fick det bli en halvtaskig bild tagen genom ett fönster.... Blev ändå så lycklig, det är så kul när man ser att det hänt något!! Och trappen känns verkligen som den kan bli bra, utifrån den halvan som de nu fått till. Målaren hade också staplat in massor med burkar av spackel, och hade dessutom börjat använda dem i taket. I morgon bitti får jag nog försöka gå in och ta lite bättre bilder. 

fredag 5 augusti 2011

Nya vyer...

Här står jag där diskbänken kommer hamna, och då kommer det se ut ungefär så här när man tittar över höger axel....



och så här ser det ut när man står i entrédörren och tittar in. Allt på undervåningen är gipsat nu, så nu ser det "på riktigt" ut. På måndag kommer målaren och börjar, vi har också godkänt plattsättarens offert samt kakelofferten. Förhoppningsvis rivs delar av ställningen i början av veckan, och altanarbetet kommer starta. Spännande!

tisdag 2 augusti 2011

Bloggslarv...

Inte många inlägg nu och inte heller så många bilder... vilken slarv i bloggandet :) men det händer inte så mycket som syns. Målningen framskrider, nästan klart där. Inomhus är det blandade insatser, men enl uppgift så är eldragningen så gott som klar, nu behöver vi välja prylarna. Enl snickarna är målaren och plattsättaren på gång, där väntar vi fortfarande en offert för vad extra plattsättningen ska kosta. Idag jobbar snickarna, har hört dem prata. Två månader kvar, säger ursprungliga tidsplanen, vi får väl se!!