tisdag 27 november 2012

 
Den här bilden kanske inte gör trappen riktigt rättvisa, men så är det ju inte helt klart ännu heller.


 
Ytterligare några dagars arbete, nu sitter det kantsten runt gångar, och "stenformen" som ska bli trapp är satt på plats. I formen ska det in gatsten, "Bosse sa hon ska göra" frustade han som sätter kantstenen... ja, det kan jag ju inte neka till, det hade jag tänkt. Tycker vår trapp som vi gjorde vid tvättstugan i vårt gamla hus var fin, så jag vill ha en liknande här också. Och klarade vi det en gång gör vi säkert det en gång till :) Givetvis blir det även en sådan vid vår nuvarande tvättstugedörr.

fredag 16 november 2012

 
Här prov på den granithäll som vi tänkt ha som gång fram till entrén och runt hörnet fram till tvättstugan.

 
När grävskopan hunnit jobbat ett tag såg det ut så här... Kanske inte så mycket skillnad vid första anblicken, men bara känslan av att det kanske kan bli klart det här med, den är underbar!



tisdag 13 november 2012

En mörk kväll

 
....hade vi helt plötsligt fått lite nya saker utanför fönstren. En liten grävare och en liten maskin med flak, typ en "skottkärremaskin". Lite krossmassor har tillkommit, och lite geggamassor har bytt plats. Ska dokumentera lite mer nästa gång det är ljust och jag är hemma.

måndag 24 september 2012

man kan undra....

 
Den här bilden säger kanske inte så mycket vid första anblicken, men det är ett försök att dokumentera den nya färgen på limträbalkarna som håller altanen uppe. Efter långt och moget övervägande ströks de med en lasyr i en grå nyans, för att försöka få underredet att inte synas så mycket (och kanske också att skydda träet lite...) och det gíck ju fantastiskt bra, de är ju nästan osynliga ;o) Det var ett rejält projekt att försöka måla, den högsta är några meter, och det är svårt att få stegar att så bra i en stensluttning. Nästa sommar blir det strykning nr 2.
 
 

Vedskjulet är klart!!

 
Sommarens snickarprojekt, målat och klart.

onsdag 12 september 2012


Häromkvällen var det prickiga fönster på hela norra sidan. Någon liten fluga som i stor mängd svärmade på alla fönster. Nästan lite Hitchcock-känsla... Burr...

Nu ska jag förhoppningsvis ha tid att göra lite åtgärder hemma, vilket automatiskt borde ge lite mer uppdateringar här i bloggen. Har idag jobbat med att lasera limträet som håller upp altanen, inte helt lätt när de är tre meter och står i en brant. Men förhoppningsvis ska den se lite mer "svävande" ut när det är gjort.


fredag 10 augusti 2012

Vedskjul under konstruktion


Semestern avslutades med att ett byggprojekt drogs igång. Det ska enl konstruktören/snickaren bli ett vedskjul, men när jag i morse inspekterade byggplatsen fick jag en klar känsla av orangeri... kanske borde kliva in och styra om lite, eller så letar jag helt enkelt ut en plats där jag vill ha mitt eget orangeri stående i framtiden?! Lika bra han projekterar mer när det nu ändå går så bra !!

söndag 22 juli 2012




Här en bild på familjen på resa, vi är på färjan mellan Trelleborg och Rostock, på väg mot Lazise vid Gardasjön. En mycket trevlig resa, och ett resmål som vi gärna kommer återvända till!

måndag 2 juli 2012




Trist bild på vår trevliga terass... mörkt å dant, men barnen ligger och myser i den då nya utemöbeln. Vi drömmer om finare bilder  med lite mer färggranna kuddar, och framförallt en STOR sol som lyser upp lite!

torsdag 7 juni 2012

Idag har vi fått massor av massor... (ok, lite dåligt var det...). En granne gräver bort en byggväg på sin tomt, där blir det över lite el kanske mycket massor, och de har vi fått löfte om att få avlastade hos oss. Vår områdesrapportör har meddelat att det åker lastbilar i skytteltrafik och lämpar av lite här och där på vår tomt... jaja, kanske bara på anvisad plats, men ändå. Det ska i alla fall bli spännande att se när vi kommer hem, om det är tillräckligt för att anlägga områdets största slalombacke, el om vi bara får en, för området ordinär slänt ;o)
Dessutom kom vår altanmöbel i förrgår. Vi har ställt upp den, men fortfarande kan vi inte låta bli att fundera på om vilken sorts sand den är färgad som. Måste vara sand från Kanarieöarna, där är det ju vulkansand.... Bild kommer...

tisdag 5 juni 2012

Fiiin



Den här fina kaprifolen (som förhoppningsvis även ska sprida väldoft) bor i vår trädgård, en gåva från en fd arbetskamrat. Den blommar så fint redan, planterad i höstas....

Inspiration





Fin bild, känns som en bra ide till mitt "odlingsområde"....

tisdag 1 maj 2012

Vårstädning


Märkligt att när man planerar nybyggnationer alltid glömmer det som är så självklart vid andra tillfällen. T ex att varje gång man har skurat det något mindre trädäcket tänker att det här räcker alldeles utmärkt i storlek, jobbigt nog att skura. Så ska man i alla fall bygga nästa däck dubbelt så stort, då blir man ju följdaktligen dubbelt så trött när det ska skuras... testade det nämligen i går, det blev väldigt fint men sedan var jag helt utslagen på kvällen. Och dessutom är ju "bara" det nedre däcket skurat, har övre kvar.... Bra träning är det i alla fall.


onsdag 18 april 2012


Visst, bilden är grå. Men innehåller ändå ett av mina absoluta favorit-vårtecken!! Inte ytterligare en sten på den grusiga, osopade vägen, utan..... Japp, sädesärlan!! Antar att de redan varit här en stund, men det här är den första jag såg i år. Blir så lycklig av deras vippande och struttande.

tisdag 17 april 2012

Mer inspiration


Fick ett fint tips av min mamma som var på trädgårdsmässan förra veckan. Hon hittade något under titeln "Snyggt man kan göra med armeringsnät", och  det kan nog komma väl till pass när vi drar igång trädgårdsprojektet. Ett nytt område är också på väg in i planeringsstadiet (vore ju kul om något någonsin gick över i utförandestadium....) Odling på högbädd, är tanken. Väderstrecket är ostsydost som de brukar säger på sjövädret, geografiskt är vi då utanför tvättstugan. Det blir nog bra det!!!

måndag 16 april 2012





Bilderna ovan är tagna med ungefär 14 timmars mellanrum, den 13 och 14 april.... så kan det gå!

Den första bilden är tagen pga att nyinflyttade grannar sågade ner träd, och skänkte oss en ny utsikt med en fantastisk färgsprakande solnedgång... de dagar det är solnedgång, så klart!

fredag 13 april 2012





Har tagit ett par bilder i trädgården, en av dem undrar man lite vad som hände... typ fickringning känns det lite som :) säger ju att iPhonen lever ett eget liv....
Till vänster är det något som jag inte riktigt minns vad det var, och till höger har vi blåsippor (importerade från Örebro, hrmhrm hur var det nu med fridlysningen) och julrosor som blommar så fint. Mer sånt ska det bli....

torsdag 12 april 2012

Trädgårdsdax....



Nu ska jag förhoppningsvis kunna fylla på lite med vad som händer i trädgården.... Första arbetsinsatsen ska riktas på framsidan, och det befinner sig just nu i projekteringsstadiet. Inte helt nöjd med grävmaskinisten som var här, varför gör man en snygg tillplattad form av jord med grus och sten i, som är helt omöjligt att gräva i ? Man kan ju ana att den killen sällan står med spaden i hand, han tar fram sin "hemmagrävskopa" och fixar till det han vill på det sättet. Å andra sidan skvallrade hans kroppsform att han ligger mer i riskzonen för hjärtattack än vad jag gör ... Så med ett leende på läpparna och spaden i hand ser jag till att få lite motion :o)  


söndag 11 mars 2012

Inspirationen


Dax att vara kreativ igen

I takt med stigande pollenhalt har också lusten att planera tomten/trädgården/sten-o-geggabacken, el vad man nu ska kalla området runt vårt hus, vaknat till liv. Fram med trädgårdböcker, tomtkarta, Tippex, penna och sudd... och så slutar det med att jag sitter och tittar tomt ut i luften. Det här är ett svårt jobb....Mycket parametrar att ta hänsyn till, tid, pengar, höjdkurvor, hjortar, växtzoner, you name it! Visionsbilder finns ju alltid, har några bilder hittade på Hemnet (nej, jag tittar inte där så ofta längre, men jag har sparat lite "godbitar" ...) men det svåraste är ju alltid uppstarten... Idag ska jag i alla fall ta med tomtkartan ut och rita in lite träd och annat som ska få vara kvar, det får väl anses som ett startskott :o)

måndag 27 februari 2012



Gardiner, som inte får skymma utsikten men skona oss från för starkt solsken ... Tiden när sådant kan hända närmar sig, än så länge så avslöjar dock solen bara att det är snart är dax för vårens fönsterputs...

söndag 12 februari 2012

Vi drar till fjällen....

> ....eller så sätter vi oss bara på altanen och kör en "after skate" med saft och bulle.
>

onsdag 1 februari 2012

Levererat...




Nu fattas det ju "bara" bord, matta och lampor.... Piece of cake ...eller?!
Jobbar hemma idag för att ta emot fåtöljer, hoppas lastbile kommer upp för backen. Givetvis har det börjat snöa nu oxå....

fredag 27 januari 2012

Snön är här!!

Nu har snön äntligen kommit (ja faktiskt äntligen, trots att vi fått ordentliga vintrar i ett par år så gillar jag det vita) och nedan kan man se att en solaltan faktiskt inte bara behöver användas till just det. Istället är det en perfekt plats till alla möjliga aktiviteter:




Resultatet av jobbet ser ut så här: