onsdag 18 april 2012


Visst, bilden är grå. Men innehåller ändå ett av mina absoluta favorit-vårtecken!! Inte ytterligare en sten på den grusiga, osopade vägen, utan..... Japp, sädesärlan!! Antar att de redan varit här en stund, men det här är den första jag såg i år. Blir så lycklig av deras vippande och struttande.

tisdag 17 april 2012

Mer inspiration


Fick ett fint tips av min mamma som var på trädgårdsmässan förra veckan. Hon hittade något under titeln "Snyggt man kan göra med armeringsnät", och  det kan nog komma väl till pass när vi drar igång trädgårdsprojektet. Ett nytt område är också på väg in i planeringsstadiet (vore ju kul om något någonsin gick över i utförandestadium....) Odling på högbädd, är tanken. Väderstrecket är ostsydost som de brukar säger på sjövädret, geografiskt är vi då utanför tvättstugan. Det blir nog bra det!!!

måndag 16 april 2012





Bilderna ovan är tagna med ungefär 14 timmars mellanrum, den 13 och 14 april.... så kan det gå!

Den första bilden är tagen pga att nyinflyttade grannar sågade ner träd, och skänkte oss en ny utsikt med en fantastisk färgsprakande solnedgång... de dagar det är solnedgång, så klart!

fredag 13 april 2012





Har tagit ett par bilder i trädgården, en av dem undrar man lite vad som hände... typ fickringning känns det lite som :) säger ju att iPhonen lever ett eget liv....
Till vänster är det något som jag inte riktigt minns vad det var, och till höger har vi blåsippor (importerade från Örebro, hrmhrm hur var det nu med fridlysningen) och julrosor som blommar så fint. Mer sånt ska det bli....

torsdag 12 april 2012

Trädgårdsdax....



Nu ska jag förhoppningsvis kunna fylla på lite med vad som händer i trädgården.... Första arbetsinsatsen ska riktas på framsidan, och det befinner sig just nu i projekteringsstadiet. Inte helt nöjd med grävmaskinisten som var här, varför gör man en snygg tillplattad form av jord med grus och sten i, som är helt omöjligt att gräva i ? Man kan ju ana att den killen sällan står med spaden i hand, han tar fram sin "hemmagrävskopa" och fixar till det han vill på det sättet. Å andra sidan skvallrade hans kroppsform att han ligger mer i riskzonen för hjärtattack än vad jag gör ... Så med ett leende på läpparna och spaden i hand ser jag till att få lite motion :o)