måndag 24 september 2012

man kan undra....

 
Den här bilden säger kanske inte så mycket vid första anblicken, men det är ett försök att dokumentera den nya färgen på limträbalkarna som håller altanen uppe. Efter långt och moget övervägande ströks de med en lasyr i en grå nyans, för att försöka få underredet att inte synas så mycket (och kanske också att skydda träet lite...) och det gíck ju fantastiskt bra, de är ju nästan osynliga ;o) Det var ett rejält projekt att försöka måla, den högsta är några meter, och det är svårt att få stegar att så bra i en stensluttning. Nästa sommar blir det strykning nr 2.
 
 

Vedskjulet är klart!!

 
Sommarens snickarprojekt, målat och klart.

onsdag 12 september 2012


Häromkvällen var det prickiga fönster på hela norra sidan. Någon liten fluga som i stor mängd svärmade på alla fönster. Nästan lite Hitchcock-känsla... Burr...

Nu ska jag förhoppningsvis ha tid att göra lite åtgärder hemma, vilket automatiskt borde ge lite mer uppdateringar här i bloggen. Har idag jobbat med att lasera limträet som håller upp altanen, inte helt lätt när de är tre meter och står i en brant. Men förhoppningsvis ska den se lite mer "svävande" ut när det är gjort.