måndag 7 februari 2011

Ett hus blir till....

Den här bloggen startas dels för att de vänner och bekanta som under årens lopp fått lyssna på alla olika boendeplaner ska kunna följa utvecklingen och dels för att vi själva i framtiden ska ha en byggdagbok där vi kan se och minnas den här tiden. Och eftersom vi är "lite" trångbodda för närvarande så är digitalt bra .... Det känns som det är nära nu. Kanske, kanske rivs sommarhuset i morgon och bara det kan få en familj i en villavagn att börja jubla!


För de som inte känner till bakgrunden kan jag dra en kortversion.... Efter att ha varit trogna Hemnet-läsare, visningsbesökare och husdrömmare slog vi nu äntligen till på en "riktig" tomt, en som man kan få bygga ett hus på direkt (jaja, nästan direkt i alla fall). Innan har vi investerat i två andra tomter i Högmora, Huddinge, som tyvärr aldrig hamnat i statusen "detaljplanerat område" vilket diskvalificerat dem. Nu föll valet istället på Tyresö Strand, ett trevligt område med närhet till Erstaviken. Kontrakt skrevs julen 2009, och därefter började en ny fas. Att tillsammans med Peo Kelpe på AG Arkitekter rita fram ett perfekt boende. Det var inte så svårt, idéer har vi hunnit stöta och blöta tidigare, och Peo får med beröm godkänt för att ha förverkligat ritningarna till huset vi vill bo i!!
Sedan blev vägen lite krokigare, att få tag på en byggare till vårt underverk blev kanske lite värre... Och om vi gjort det bästa valet kanske vi aldrig får veta, men vi har onekligen lärt oss lite på vägen.

Eftersom bloggande inte har ingått i min repetoar tidigare så får vi se hur det går, förhoppningsvis lär jag mig lite på vägen här också. Bilder ska infogas allt eftersom. Några före, några efter och en massa under tiden... Har alltid gillat Gör-om-mig-reportagen, så det blir gråa och daskiga bilder i början som senare kommer bli ett otrooooooligt hus i ett vackert sken med en grön lummig omgivning.....

Dessutom kanske det slinker in lite inlägg från vårt liv utanför bygget också, men det återstår att se!





Här kommer huset stå



framtidens utsikt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar