torsdag 30 juni 2011

leverans på Måndag

På måndag kommer leverans med panel, och materiel som plåtslagaren behöver. Då ska förhoppningsvis huset bli tätt och få taket och all panel på plats. Ser fram emot det!! Offerten på kaklet har kommit, och några små korrigeringar får det nog bli där. Nu måste vi bara få till elpryttlarna, så ska vi väl ha valt klart.... fast det kan nog dyka upp ett par små beslut till

Solnedgång, eller...?


Skulle ta en bild på solnedgången, men iPhonen började trassla och det blev istället en bild på sopcontainern! Orkade inte starta om telefonen med pensel i andra handen, så vi får väl hoppas på fler kvällar med fina solnedgångar :)

Lite sen kvällsmålning



Jobbar på med att måla, tyvärr inte lika ofta och länge som skulle vara bra. Istället blir det en timma här och en timma där... Men bättre det än inget!

onsdag 29 juni 2011

From the inside....


Här är en snickar-rygg... och även den "utsiktsbild" som vår braskamin kommer ha mot trappen och bad/entré...

 Kryper lite närmre entrén och ser där det som ska bli vägg i hallen och mellan tvätt/kapprum

Här är halvväggen vid trappen på övervåningen



Och samma halvvägg (dock lite dold bakom lite "bråte) från andra hållet, mot bad och vuxensovrum



Två badrum, övervåning och undervåning (ser inte överdimensionerade ut direkt, hoppas vi får plats där ....)

Alla dessa bilder har som gemensamt att de inte återger verkligheten speciellt bra, men det blir bättre och bättre dag för dag!

måndag 27 juni 2011

Midsommar

Tja, alla inblandade överlevde byggmötet.... Inte helt oväntat har de rutinen att sitta och säga det som är rätt, dvs att de ska åtgärda allt. Det blir nog bra... Så nu är det bara att vänta ett par år och samtidigt hålla tummen men helgardera med att hålla mögelnäsan på!

I helgen bytte vi villavagn mot Paddling och tält i knott-land, allt för att få känslan av bekväm lyx när vi kommer hem. Har inte hunnit måla mer än ett par plankor, får nog lov att sätta fart nu.

I morse kom dessutom en liten grön bil full med snickare, hoppas de sätter lite fart nu så att allt kan målas klart. Siktar på att slippa hålla på för mycket under semestern! Ställningen tas bort i mitten av augusti, då ska det vara färdigmålat!

tisdag 21 juni 2011

Blött hus

Idag har elektrikerna hjälpsamt visat var regnvattnet tagit sig in, det är blött i Sofias rum, längs havssidan och även uppe i taket på delen närmast MP och Åsas tomt... Känns ju sådär att de inte lyckats täta till huset på 1 1/2 månad. Byggmötet i morgon blir nog tufft....

måndag 20 juni 2011

kackel..

Hm, tror ni att det blev rätt vid första försöket i fredags  hos Konradssons kakel ? Skulle inte tro det :o) Kanske är något i alla fogarna som är där som gör att man blir yr ???Men nu får de skicka en offert på det som jag valde då och så får vi rätta till det sedan.
Under helgen blev lite målat, snart borde jag ju kunna ta en bild på den sidan som är nästan klar, och även den andra där man faktiskt ser att det blir snyggare med mörkt (jodå, så är det... fråga mej och våra snälla grannar Kari och Åsa får ni se ...). Just nu rusar tiden i försemestertempo och inget hinns med riktigt.
Snickarna har andra uppdrag för närvarande, men tror de kommer på onsdag igen. Vädret i söndags ger ju en klar fingervisning om huset är tätt el inte, det regnade en hel del! Elektrikerna jobbar däremot på, vilket är bra. Vi borde snart engagera oss i att välja brytare och kontakter, men vi behöver nog stöd av Johan, KNX-experten. Han är snart klar med sina tv-inspelningar och då har han lite mer tid med oss.... eller så ska han börja gå på premiärer och kändisfester hela tiden ;o) vi får väl se hur det blir......

torsdag 16 juni 2011

kakel del 2

Jaha, förstod väl att det bara var en test av familjens samarbetsförmåga, det vi gjorde i lördags på Konradssons kakel.... Läste in mig på hur Götenehus vill att det går till när man väljer kakel, det fanns ju såklart en bilaga i kontraktet om det också. Så nu har jag bestämt tid med kakelkontakt, för att välja och få fram en offert. Så det gör inget att jag fått ångest för att vi valt fel, det blir ändå till att börja om, men då med professionell hjälp. Det kan vara bra, hon kanske kan välja åt oss ;o) Ska se till att jag ätit ordentligt innan jag går dit bara, så jag inte skäller ut henne.
Igår var det nära att vi fick en ny planlösning vid trappen. Ritningen visade en vägg från golv till tak mellan kök och trappen. Vi hade tänkt mer som nedan (men annat räcke, man får inte ha liggande pinnar som går att klättra på). Som tur var reagerade snickarna och frågade innan de började bygga, tackar vi för!

tisdag 14 juni 2011

spurtpriser..

För att återknyta till den tävling som jag (ok, barnen kanske är med lite ibland oxå) har med de andra två byggena som vi har på Strandvägen så kan meddelas att ettan, de som började stomresa en dag efter oss och som var klara samma dag, lyckades få huset färdigmålat av två man på två dagar. Svart blev det... Jag kladdar ju fortfarande, och har en bra bit kvar. Vi är dock fortfarande klar tvåa. Den som aspirerar på plats tre har fortfarande inte fått klart grunden och därmed heller inte fått dit något hus än. Outsider är också ytterligare ett hus på Strandvägen, halvvägs till Talludden från oss. Där verkar grävskopan trivas bra, tycker det låter som de vänt på alla massor som finns på den tomten tre gånger.... De ska enl egen uppgift ha inflyttning i december, ska bli spännande att se vad som händer där.

Måste nu också försöka hitta på lite nya regler för att "täta till" tävlingen lite :o)

söndag 12 juni 2011

Nyinflyttad



Vi har fått en ny inneboende, Herr National. Eftersom vårt boende är lite trångt, så har han fått dela säng med Sofia. De verkar gilla varandra!

Kakelspektakel

I går gjorde vi en kakelattack.... Kanske inte ett helt lyckat försök, men ibland blir det så. Vi drog med hela familjen till Konradssons kakel, strax efter avslutad fotbollsmatch för Sofia (en mycket trevlig sådan!!) vid halvtvå-tiden (utan att äta ordentlig lunch...) när solen stod högt på himlen och termometern visade 28 grader... inte rätt tillfälle att slutgiltigt bestämma vad man ska ha på badrumsgolven då inte! En sur, svettig son i bilen, en rabiat mamma som skällde på allt och alla och en dotter som konstant frågade "är vi klara nu?" Mårtens tålamod är testat och kan stämplas med MVG! Dock tror vi att vi har bestämt oss, och kanske det dessutom blir bra, vi får se??? Vita väggar och mörkt golv i både badrum och tvättstuga (hm, låter svårt att välja ;o), en granitliknande platta i hallen och jag tror vi valde en enkel vit platta i köket. Kanske en färgklick i båda badrummen, men det går att välja från katalogen.... Nu är det nog "bara" strömbrytare och elkontakter kvar att välja, kanske....??

Jämförelse



Bilderna ovan är dels efter första strykningen och dels efter andra strykningen. Inte riktigt samma ljus men ganska nära. Jag tycker att den mörka färgen bättre till den grå fönsterfärgen, nu återstår bara att måla på så man kan se om hela huset passar i färgen.

Norrsidan är nästan klar nu....



Så här ser det ut efter att ha målat hela sidan. Helt klart stor skillnad med mörkare nyansen, jag gillar den men det kanske inte alla kommer att göra. Det matchar bättre kulören på fönstren, både insida och utsida (iofs lite svårt att se på den här bilden) och hela huset blev lite mer harmoniskt. I alla fall på norra sidan. Ska försöka dra igång målandet på södra sidan också, bara lite svårare eftersom solen skiner på den sidan nästan hela tiden. Tidiga mornar o sena kvällar är det väl som gäller....

tisdag 7 juni 2011

En fundering, ska man låta grannarna hjälpa till och välja kulör, de kommer ju se mest av utsidan?? Det är många av våra trevliga grannar som kommenterar att färgen är fin. Och ska man vara lite hänsynsfull så ska man kanske beakta deras åsikt (märks det att jag har svårt att ta ett eget beslut här :o) Även Peo som var här på blixtvisit i går tyckte att den var ok. Fast det kanske var för att han inte vågade säga emot Mårten uppe på ställningen?
Helt enkelt bäst att gripa den vita penseln och förtränga beslutet om lasyren ännu en dag.....

söndag 5 juni 2011


Nu är allt laserat första strykningen på norra sidan. Dessutom har Mårten målat den övre vita delen, så nu kan man se ännu mer hur det blir. Tycker dock att det är lite för rött fortfarande, måste försöka hitta en bra nyans för att stryka andra gången. I morgon blir det dock ingen målning, först fotbollscup för F03, sedan besök av familjen Söderberg-Rodin på eftermiddagen, trevligt. Kan behöva stöta och blöta kulören lite, och försöka få till den på tisdag genom egen blandning.

lördag 4 juni 2011


Så, nu är det inte så mycket kvar på norra sidan eller, när det gäller lasering. Fick tag på en ny burk färg, fick den 10 litersburk som jag redan bytt tillbaka en gång för priset av en 4-liters, så det var ju ett bra köp. Det som börjar bli lite klurigt nu, är att det ser ju faktiskt bättre ut än väntat, med den här kulören. Men det är ju inte riktigt dax att bestämma sig riktigt än.... Får måla upp en bräda med den tänkta kulören att kolla lite med mot resten av huset. Ska också försöka måla lite mer vitt, blir lite lättare att se hur huset blir i färdigt skick.
Idag har det varit kalasfint väder, så vi har även hunnit sitta en stund på altanen. Det är såååå mysigt, längtar till nästa sommar när man har "allt" !!
.

Tidigt uppe.



Idag gick jag upp strax innan tuppen, och målade på södersidan, som är svår att göra senare på dagen. Det som inte är målat nu beror på att snickarna måste göra klart och även att de måste ändra lite som inte riktigt blivit som vi vill ha det. Snart är det slut på färgburken, och då måste jag försöka få tag på mer. Hoppas att det går att ordna med tanke på att det var strul med brytkulörerna....

Färg!

Nu har det målats i dagarna två, inte så mycket bilder tagna på det ännu. Får bättra mig i morgon och se till att få in några. Det är kul att måla, men jag skulle vilja ha all panel klar så det går att avsluta något. En av kortsidorna blev klar i onsdag, den som är helvit och nästan utan fönster, bara tvättstugedörr och hallfönster. I dag har det varit lasyr som har målats, och det förändrar utseendet på huset en hel del. Tidigt i morgon ska jag måla det som ligger i solen hela dagen, därför är det nog dax att säga godnatt nu!

onsdag 1 juni 2011

onsdag kväll...

I morgon är det ledigt, i alla fall för den här familjen. Ryktet säger att snickarna inte har ledigt. Undrar om de börjar med tysta slag 06:40 ?? Vi lär märka det... Vi har lite bakläxa åt dem i morgon, de har fixat vårt hus enl lantlig standard, det är just nu rött med vita knutar. Färgen är ju vårt problem att lösa, men vita knutbrädor kommer vi inte klara av :o)