tisdag 31 maj 2011

köket

Om man skrollar ner och kisar lite samtidigt, då ser man framför sig hur köket blir...


Inte så långt innan det är klart, eller hur??







måndag 30 maj 2011

Liiiiiite väl röd nyans kanske...



I dag har det spikats panel och flyttats fönster. Och i det här ljuset ser det ju ganska så rött ut....typ ljus falurödfärg... Men lite senare på kvällen blev det en aning brunare, dock långt ifrån tillräckligt. Så nu är det i alla fall ingen tvekan om att det ska målas med annan nyans.

Lilla hjorten...





Här ser man en alldeles ny liten hjort stappla fram på vingliga ben bakom mamma, tvärs över granntomten. Vi bor på landet....

fredag 27 maj 2011

Längtar efter att måla..

Idag när jag gick en "inspektionsrunda" och kollade vad som gjorts, så kände jag en STARK längtan att få börja måla. Bäst att skriva ner det, kan tänkas att jag när jag är mitt i det hela behöver påminnas om att det faktiskt var en bra idé att måla utsidan själv. Det blir så fint, nu är norra sidan så gott som klar, tror det ska fixas ett par lister bara. De sa dessutom att de ska vara här de tre arbetsdagarna i nästa vecka, och är bara vädergudarna nådiga kanske även delar av södersidan kan få bli färdigpanelad. Ja, förutom att fönstren måste flyttas då förstås...

Frågeställningen för dagen

Idag upptäcktes det att fönstren på södra sidan sitter 10 cm för långt ned, fick frågan om vi ville ha fönsterbänkar el bara parkett ända till fönsterkarm... el om vi ville flytta fönstren. Det som snickarna inte tänkt på är att det här är en arkitektonisk skapelse, det går inte bra att flytta på något utan att tänka på Peos mycket välgenomtänkta utsida... Så efter en viss tankemöda kom jag på att det är nog inget att fundera på. Det band av stående, brunlaserad panel som ska löpa längs med övervåningen runt hela norra, västra och södra sidan(förutom att det inte syns så tydligt på den lilla volymen som kommer vara likadan panel på hela, men dock är fönstersättningen baserad på det bandet) kan liksom inte bara hoppa ner 10 cm i ett hörn, det blir inte riktigt bra :o(  Så tyvärr blir det nog att flytta ner dem (någon i Götene som kommer få skäll...)

torsdag 26 maj 2011

Dagens resultat




Idag har de hunnit sätta i trappfönstret även om vi inte är helt nöjda... Det ska inte vara någon stolpe emellan utan monteras karm i karm.
Den mesta panelen på norra sidan är på plats, riktigt kul att se hur det växer fram mer och mer riktigt hus!!
Dessutom kom en leverans med trall, garagedörrar och räcke till altan. Mycke prylar behövs det! Hoppas de kommer i morgon igen.....

06:30

Tysta, diskreta hammarslag!! Yes!!

onsdag 25 maj 2011

men kanske i morgon...

tyvärr hade de ju inte hittat hem till oss igår, antagligen gör de inte det idag heller.... Men i morgon säger de sig dyka upp... Vi har tålamod ungefär så länge, sedan blir det kanske ett litet askmoln lokalt i Strand oxå, när det börjar ryka ur huvudet....

tisdag 24 maj 2011

Om en timme

Vet vi om snickarna har hittat tillbaka till oss.... Håll tummen!!

söndag 22 maj 2011

Tisdag

Är nästa tillfälle som de ska jobba med vårt hus. De har lämnat lite material förra veckan, en massa ventilationstrummor och stökat till lite allmänt. Dragit i presenningar och lagt lite skräp bredvid containern. Tror det är ett pedagogiskt sätt som byggarna hanterar vardagens tjat om att göra något "Om vi gör så att det ser lite stökigt ut, så tror nog någon att det jobbas för fullt här" Så kan det vara. Eller så är det bara enklast att precis som kossan droppa där man står.....
Nästa målningsvecka skulle kunna bli i början på juni, då har man ju dessutom en långhelg som inleder den. Mycke' färg hinner man skvätta då. Har i alla fall grundat genom att lägga in om semester. Måntro det kan bli snöstorm även 2 juni?

torsdag 19 maj 2011

Dagens aktivitet ....


Mellan byggandet (jaja, vi har inte spikat i en enda spik själva och kommer heller antagligen inte att göra det...) så får vi hitta på lite andra kul saker. Här en liten utflykt i Tyresö Slottspark en torsdagseftermiddag.



Mycket paparazzisar var det att gömma sig för....

tisdag 17 maj 2011

Byggplaneringsmöte

I morgon är det byggplaneringsmöte. Kanske kan få reda på när jag får måla igen, hoppas på det!

Inneboende...

Jaha, vi trodde vi skulle få bli de första i vårt hus. Tyvärr var så inte fallet, det bor redan minst två familjer där.... Vet inte riktigt hur man definierar getingbon, om det räknas som en familj i varje (kanske någon form av generationsboende??)Jaja, de får väl hyra över kort tid, sedan får vi diskutera det hela i höst!

söndag 15 maj 2011

Finbesök!

Idag var Pelle, Marie och Jesper och hälsade på. Pelle för att "förprojektera" elen lite, och Marie och Jesper för att sondera terrängen, mest för att se hur vi ska bo i framtiden. De hade en mycket smaskig kladdkaka med sig, dax att samla på ett recept tror jag!!

Vi upptäcke också vid förprojekteringen att röret för elkabel och fiber antagligen inte är där den ska... man kan undra var den är överhuvudtaget :o) Den syntes inte i närheten av fasadmätarskåpet i alla fall... Jaja, Lillen kan säkert trolla fram den, hokus pokus...

tisdag 10 maj 2011

från en annan synvinkel..


Det är inte så lätt att få till riktigt bra bilder på huset från alla håll, nu har jag våldgästat Åsa och Kari's altan för att se hur vinkeln blev därifrån. Att ta bilder "nerifrån" Vitsippevägen blir liksom bara ett resultat, huset ser ut att ramla över en. Dessutom börjar träden bli mindre genomskinliga, så nu syns huset sämre...
Det har inte hänt så mycket på ett par dagar, snickarna har andra  hus de ska bli klara med och vårt hus behöver ju ändå torka ut ordentligt.
 Idag är grävskopan aktiv och ska ordna till vår garageuppfart, det hade missats att lägga ner en trumma under den innan diket fylldes ut. Får se om han passar på att gräva bort leran som smetats dit vid stenarna framför huset. Hade tänkt att hitta på någon snygg belysning mellan hus och berg där, och helt plötsligt låg det gegga där istället.... visserligen väldigt snyggt gjort, men ändå inte alls vad jag vill ha. Det hade blivit en liten klutt där det inte går att göra något mer än rensa ogräs, typ. Jag ville hellre ha det ganska snyggt söndersprängda berget synligt istället (såg att grävmaskinisten tyckte jag var helt pucko när jag berättade det, smaken är ju som baken....)

fredag 6 maj 2011

Bilder från insidan...


I fredags fick jag komma in och titta lite medans de jobbade. Bilden ovan är när de håller på och lyfter upp sista Hajompartiet, det som sitter på plan 2. Inte lika tungt som det på undre våningen... De klarade det galant på bara fyra man!



Här har vi Sofias och Davids rum, de förhandlar friskt vem som ska ha vilket, om mindre havsutsikt, kunna vinka till Vilma och Linus, varmast el närmast mamma och pappa... vi får se hur det slutar...



Här kommer vårt sovrum hamna, och vår tvättstört ska in i den blöta pölen längst bak. Där ska också vår klädkammare vara.... det ser inte så stort ut, men det ska nog räcka till :o)



Här kommer köket hamna, ska försöka fixa in bilden från Vedum bredvid, kan ju vara kul att jämföra före/efter redan nu.



Här är utsikten från vårt vardagsrum på nedre planet, känns helschysst fast man kanske inte ska ha några möbler där.....



Tvättstugan är redan fullbelamrad.... Suck, tänk att det alltid ska vara så här! Får be snickarna städa lite....

torsdag 5 maj 2011


Det är tur att jag inte är målare känner jag, det är ett riktigt slit!! Eller kanske egentligen är jag glad att jag inte jobbar på brädgård. Det är inte målandet som är tungt, det är att lassa plankorna fram och tillbaka och att försöka hitta någonstans att lagra dem. Men nu har det i alla fall slutat regna, så nu torkar lasyren bättre. Det är +8 grader idag, precis vad som står på burken!

Tjuvlyssnade lite på snickargubbarna, de var inte helt nöjda med det största hajompartiet. Fem man orkade knappt lyfta, stackarna. Känns som att jag får muta dem i morgon igen, om de kommer tillbaka... Lyssnade också på deras dialog om färgen. De var inte helt överens om det var snyggt el fult med mörka fönsterkarmar på insidan. Någon av dem hade monterat liknade för ungefär 20 år sedan.... Däremot var alla överens om att den gråa färgen på utsidan var snygg, vilken tur ;o)

Vinnare till första spurtpriset är : Villa Otherus

Nämnde ju tidigare att vi hade en egen liten tävling mot andra byggen här ute. Vill bara påpeka att vi, med minsta möjliga marginal lyckades vinna första etappen, stomresning. Vi började måndag och får väl räknas som rest igår, och tvåan började resa sitt igår. Iofs var deras hus rätt mycket mindre, och verkade inte riktigt lika komplicerat som vårt för de var nästan klara på en dag. Det betyder väl kanske att vi inte kan fortsätta tävla i samma klass, deras hus kommer med säkerhet vara klart för inflyttning före oss. Jaja, får väl hitta på någon annan deltävling el någon ny regel som gör att vi har en chans att vinna den oxå ;o)

onsdag 4 maj 2011

Dag tre, stomresning



Efter dagens vedermödor såg huset ut så här. Även om det inte syns så mycket på bilden så har hela taket blivit täckt, och de hamrar och hojtar till varandra hela dagen, så helt klart händer det något. Men allt som kommer hända nu syns kanske inte så mycket. Hajompartierna (skjutdörrsfönsterna) och trappfönstret kommer väl att märkas, får vi hoppas.

Var inne och skulle fixa med lasyren, det höll också på att bli helkatastrof. Killen som verkade så proffsig i fredags var ledig den här veckan, och ingen annan var intresserad av att "fribryta" lasyren för det var VÄLDIGT svårt... men jag fick gärna pengarna tillbaka om jag ville köpa min lasyr någon annanstans... ja, och då gällde det ju att hitta en lasyr som passade bra ihop med den som jag redan tyvärr har målat på.... känns ju bara mer och mer korkat att jag gjorde det. Men efter en stunds funderande löste vi det hela, och nu har vi en mörkare lasyr som jag kan måla över med. Jag tror det kommer bli bra!

Punktliga

Kl 07.01 kom första hammarslaget. Nu ska råsponten på plats så det kan börja torka ur. Fortfarande är det ingen överdriven värme, termometern visar på +2, burr.
Idag får panelen vila lite, ska åka in och se om vi kan få ordning på kulören på lasyren.

tisdag 3 maj 2011

Andra stomresningsdagen slut...


Här ser man fönstren som ska ha den "fantastiska utsikten". Dessutom har garaget vuxit upp (el snarare landat från himlen.) Takstolarna är på väg upp, likaså råsponten. Blir nog bra om de får till tätt tak i morgon så det kan börja torka. Ikväll åkte kranen också, så nu är väl allt upplyft som ska upp. Så här såg det ut när alla byggare åkt hem för kvällen. De jobbade nästan 12 timmar idag, varav hälften i regn och snö, imponerande!



Minns att vi sa att det var  bra att stomresa i maj, för då borde det väl i alla fall inte snöa.....Ooops!
Hoppas på varmare väder i morgon, min lasyr torkar långsamt i den här kylan. Står +8 grader på burken, och idag är det +2

Blandade övervåningsbilder


Lite hagel







Tror att vi kommer anlägga entrén lite annorlunda, limträbalkar är inte lika charmiga som någon lite lummig grön buske....

Snö i maj?



Hm, de små grå tossarna på bilden ÄR snö. Känns ju som vi kanske fått nog av den varan i år.... Men inget stoppar grabbarna från Nynäs, av med presenningen och på med våning två!

måndag 2 maj 2011

Mellanbjälklag...



Så här såg framsidan ut efter att de jobbat i två timmar, det går riktigt snabbt när allt klaffar.



Garaget saknas fortfarande, men de har ändå lyckats stuva in en hel del prylar där, så det ser nog ut som det kommer göra i framtiden oxå :o) Enda skillnaden är att då kommer det se lite prydligare ut på utsidan, men rörigare på insidan.




Här ligger undervåningens tak/övervåningens golv mitt på vägen och väntar på att bli upplyft. "Gubbarna" har pusslat på, och jag tror de fick ihop de flesta bitarna. Imponerade att se hur mycket de hann på de första två timmarna! När de sedan slutade efter en lång dag hade de dessutom täckt hela våningsplanet med en presenning som fladdrar muntert för vinden. Längtar efter våning två i morgon!

Målarstugan



Här ska jag tillbringa de närmsta dagarna. Är mycket tacksam att de lyckades lyfta ner hela bunten och parkera den precis framför tältet.



Däremot känns det lite sådär att det inte blev rätt kulör i alla fall. De måste haft fel recep i färgbutiken, när de trodde att de hade 682 Kastanj, så blev det tydligen istället 632 Burmateak. Men nu är det redan mycket som är struket, och det får lösas med andra strykningen. Med lite ombrytning så ska det nog kunna bli bra, vi kan nog hamna lite mer rätt i nyansen då. Borde alltså ha öppnat och provmålat en liten stump i förväg, men tyvärr så litar man ju på att det blir rätt. Tyckte det verkade så bra i butiken...



 Idag började jag med de kortaste bitarna, tyvärr passade de inte riktigt i den fina torkställningen, men gipsbockarna fick hjälpa till att pallra upp. Hela tältet är nu fullt med "pinnar", riktigt längtar till i morgon när jag får fortsätta!!! ;o) Mycket bra träning inför tennisen, händerna blir säkert starka av att kladda med pensel!


Kranen var för stor för att få plats på en bild. Kommer uppdatera med lite mer "lyftbilder" men de sitter i kameran än så länge. Lite lättare att fotografera med en "riktig" kamera istället för iPhonen.

Tvättstugan kom först.....






"dagen D"





Nu står kranen och första lastbilen här. Snacka om spännande!!!! Fast jag är lugnare än när de lyfte villavagnen på plats....

söndag 1 maj 2011

Skalet runt huset.


Ställningsbyggarna är klara, på vissa ställen är det lyxmodell, på andra ställen ett par grådaskiga plankor... Läge att träna svindelnerven. Men det blir nog bättre när det står ett hus mitt i, som man kan luta sig mot medans pensel svingas i luften!