onsdag 28 september 2011

Så där ja!!



Nu har vi äntligen fått sett allt utan täckande papp, vi har haft Kontrollbesiktning! Tillsammans med besiktningsman Ulf har Mårten, jag, snickarn, Götenehus projektledaren, målaren (utrustad med scotchsvamp i handen) KA-Roger samt även specialinbjudna extraögonen Borgar gått vänstervarv i huset och petat på alla små fläckar, prickar, skrap och annat som fastnade i protokollet. En och annan blå tejplapp sitter och markerar de små "fix" som är kvar att åtgärda till nästa fredag. Några lite större, som att elen inte är klar, bergvärmen inte installerad och så fattas delar av glasräcke samt trappräcke.

 Passade efteråt på att måla insidan på bänkskivan som täcker köksön, och samt att ta ett par bilder där det ser tomt ut.



De har börjat montera trappräcket, inte helt klart ännu men det ser bra ut, och det är kul eftersom det var en liten osäkerhetsfaktor. Försökte förhandla bort trappbelysningen, men det var inte aktuellt. Tycker ju det ser så rent och fint ut just nu....



Det som fortfarande ligger kvar är ett tunt täckande lager av damm (iofs var det en del som fastnade på strumporna på folk som sprang runt, nu är det skoförbud på parketten ;o) och ganska smutsiga fönster. Det får vi försöka lösa till fredag nästa vecka.....

Förhoppningsvis är bergborraren på plats, för vi skulle gärna se att bergvärmen går igång. Pannan går visserligen på elpatron och nu är det lite ljummet på golvet, men det blir dyrt i längden.

söndag 25 september 2011

Garageportar på plats



I helgen har det varit aktivitet. I går och idag kämpade målaren på med att bättra överallt. Jag tog en tumstock som alibi i handen och tassade runt, mest för att få vara där inne en stund o) I lördags kom också garageportarna på plats.



Ska vi bara hoppas på att den blå plasten inte behöver sitta kvar, så blir det ju jättefint!



Nu är det nästan bara glasräcke som saknas i den här vyn, blir spännande att se om det dyker upp i morgon...

fredag 23 september 2011

Stairway to heaven...



Minns en gammal klassiker som man sjöng med i på dansgolvet, och jag antar att det måste vara den här de menar...






Tvättstört som väntar på att hamna på rätt ställe.




Badrummet på undervåningen känns lite väl likt standardutrustat a la Stockholmshem, får väl se vad vi kan göra åt det...

Elektriker som gärna vill vara med på bild




Klipp rätt tråd, annars exploderar bomben....

torsdag 22 september 2011

Massor med nytt!!


Nu är köket kaklat, blandare monterad (tyvärr blev det fel blandare, men det får de väl fixa till) och spishällen på plats och kylen och frysen står där det ska. Spisfläkten saknas, och så måste det målas lite på insidan på bänkskivan på köksön, jag hade ju bara målat en av tre, hur tänkte jag där???



Här står den efterlängtade tvättpelaren, den kommer testas hårt när nyckeln är i hamn!



Duschrummets inredning på övervåningen på plats!! Känns jättebra förutom att duschväggen är i minsta laget. Där kände jag ju att stödet från kontakten på Konradssons kakel var mindre än måttligt, jag fick ju be om allt som skulle kollas. Men vi löser säkert det med ett draperi av något slag, tur att familjen består av inte allt för storvuxna personer.

I morgon hoppas jag kunna få lite fler bilder, bl a på altantrappor, och så sägs det på stan att det kommer komma upp elarmaturer i morgon

måndag 19 september 2011

mer detaljer


Här har de monterat golvlisten som jag lackade, matchar ju bra mot golvet.



Var bara tvungen att ta en bild....den står där nu.... den jag längtar en hel del efter just nu. Efter att ha handdiskat i 400 dagar så förstår man varför diskmaskinen uppfunnits! Även om vi delat på sysslan så är det saker runt om som är besvärligt oxå. Bara att inte ha riktigt någonstans att göra av smutsdisken, utan att den bygger ett berg på köksbänken kan motivera att skaffa en diskmaskin.



Avslutar med en bild som skulle visa stenskivan på halvväggen vid trappen.... Kanske inte en av de bättre bilderna :o)

fredag 16 september 2011

inte bara vi








Ryktet säger att det inte bara är vi själva som fotar den här vyn... Häromdagen var det någon annan som stannade till och spanade, samt fotograferade vårt hus.... Hoppas det inte är någon som tror att de ska återskapa färgen vi har på lasyren, för det blir inte så lätt ;o) Kan annars rekommendera att man väntar lite till, för jag tror att det kommer bli väldigt snyggt med utebelysningen monterad!

Vitt, vitt, vitt


Nu börjar det vara vitmålat överallt, saknas väl i stort sett bara garaget nu.


Enda undantaget till allt vitt är de oranga tvättstugeluckorna, som nu också är på plats.




Köksbild, med ugn/micro monterade på plats. Om tre veckor ska ugnen baka dygnet runt ;o)



Badrummet på övervåningen är kaklat, dock inte fogat ännu. Lite mörk bild kanske...




Här en närbild på nedre altanens räcke.



Och här en bild på räcket fast på längre håll. Jag gillar den här utsikten, medans alla andra kommer stå och titta åt andra hållet så kan det tänkas att jag njuter av den här vyn istället.

torsdag 15 september 2011

Snett underifrån


Så här ser altanen/huset ut sett från vår plana yta på tomten. Ganska rejäla stolpar att vila på,men inte så många och att de är indragna gör att de inte blir så framträdande. Kanske inte ska ha fem elefanter som dansar längs ut i hörnet, men känns som ett rätt ovanligt scenario i alla fall. Funderar lite på att lasera dem lite gråaktiga till nästa år, får se hur det ser ut efter en vinter.

Långa, soliga sommardagar.


Här ska vi njuta av solen i framtiden!! Trappen mellan altanerna kommer ta lite utrymme, men det blir nog tillräckligt för att få plats med grillen, ett utekök och bord. Får vi ta gästerna en trappa upp för utsikt och fördrink, och så kliver vi ner en våning och äter, och så tar vi trappen upp igen när det är dax för kaffe och avec (låter ju nästan som vi är fiiiiina i kanten...) ja, det vill säga om vi har råd med några middagar när det här är klart :o)



Här en detaljbild, plåtis har gjort ett fint jobb med att dölja stolparnas infästning, helt ok tycker jag. Har iofs inte lyckats komma upp på altanen och titta närmre, men på håll ser det bra ut.

söndag 11 september 2011

I söndagskvällens mörker

plockas de sista ställningsdelarna bort. Det började det regna såååå mycket innan de jobbat klart. Stackare, dessutom hade de redan varit iväg och jobbat hela dagen. Hoppas de ändå gillar sitt jobb eller åtminstone får rätt bra betalt. Men ställningen var ju tvungen att  bli bortplockad, i morgon är det dax för kranen att lyfta nedre altandelarna på plats. Det blir kul att se hur det kommer se ut!

lördag 10 september 2011

och Hallgolvet


Här har plattsättaren och kompis lagt vårt fina hallgolv. Lite fogning oxå så blir det kalasbra!! Så kul att se de val man gjort blir förverkligat. De har även kaklat golvet i tvättstugan och i början av nästa vecka börjar de med badrummen, najs!!

torsdag 8 september 2011

Köksgolvet


.... är pågång. Det är så snopet bara att de gömmer det under papp så snart de fått det på plats.



Här står badkaret upp och ner på badrumsinredningen och väntar på att bli inflyttade på rätt ställe. Det är den enda lite "crazy" avvikelsen från en i övrigt rätt neutral färgskala. Men tvättstugan kan ju behöva vara lite kul, en del spenderar ju lite tid där...



kanske inte helt enkelt att se, men här sitter taklisten uppe.... jag är inte helt förtjust i den, men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. Om 10 år kanske jag t o m säger, "ja, vilken tur att den sitter där" ;o)

tisdag 6 september 2011

Händer mycket nu, typ 15 arbetsdagar kvar....


Här har panna och ackumulatortank hamnat i hallen, efter att golvet är lagt i tvättstugan ska de dryga 300 kg bäras in i tvättstugan, där blir det trångt...



Och här har kaminen hamnat på rätt plats i livet... längtar efter att höstens första eld sprakar därinne!



Dörrarna börjar komma på plats, här är den som leder in i vårt sovrum. Trösklarna börjar också hitta sina platser över golven. Målaren kommer i slutet på veckan och målar vidare.


Och så kan jag inte låta bli att ta bilden ut genom den franska balkongen, nu när äntligen den franska balkongen är på plats. Vet att jag haft utsikten med tidigare, men jag gillar den.... Nu ska bara bergvärmen borras och all staplad trall lyftas på plats i nästa vecka, så kan vi börja fixa med tomten på framsidan, i alla fall städa upp och se vad vi har för förutsättningar-

Här har vi kallat in specialgardet för extremt stabila betonggjutningar! Två stadiga pelare som ska bära upp en spång mellan altan och trapp. Ja, missförstå mig inte, herrarna behöver inte stå och och bära spången, utan de har ordnat den detaljen med lite rör, armering och ett gäng säckar betong. Känns som att det är riktigt stabilt gjort, och jordbävningar göre sig inte besvär för de kommer inte lyckas i alla fall!!

måndag 5 september 2011

Minus Ställning


ojojoj, idag när jag kom hem lekte ställningsbyggarna Plocke pinn... Jag blir nästan lite stum, tycker det är jättefint men måste ändå titta, titta och titta igen.... Det är så olikt sig mot när ställningarna var där och jag är så van att se det så.... 32 dagar kvar till inflyttning. Hoppas de snart lyfter dit altanen så det blir ännu mer "rätt"! Förhoppningsvis kan jag få lite mer bilder från insidan i morgon!

Pratade med plattsättaren i dag, till helgen kommer de och sätter tvättstugan och hallgolvet. Spännande!

torsdag 1 september 2011

36 dagar kvar



Jaha, nu undrar man ju om vissa läser den här bloggen. Helt plötsligt är garaget fint städat.... det blev ju väldigt fint!



Bild tagen på köket genom altandörren. Det börjar likna ett kök! Bilden till höger är resultatet av plattsättarens "frimärke", dvs där kaminen ska stå.



Så här ser det ut på övervåningen. Under den vita pappen så ligger vårt fina golv, det syns lite i kanterna men gick inte riktigt att fånga på bild genom fönstret. Nu börjar det likna rum...



Altanen växer fram, lite mer varje dag. Nu är det målning på schemat i helgen!

Idag har vi dessutom varit och valt armaturer, mer jobb än vad man kan tänka sig. Vi har hittat en spot som inte ser ut som en spot, det är bra! Vi har hittat fantastiskt fina utebelysningar. Det trodde jag skulle vara svårast av allt. Men Pontus på Bellalite gick in på lagret (efter att ha hängt med oss i 1½ timme på deras showroom) och plockade fram en helrätt armatur. Det kallar jag fingertoppskänsla! Kvar är "mina" glödlampor i entrén, och vad vi ska ha i badrummet på nederplan, där är det så trångt i taket att det inte får plats infällda spottar.... Och så är jag inte helt säker på att jag gillar dressingroombelysningen, där måste det stötas och blötas lite... och tvättstugan... men sedan är det nog klart.... Förutom att vi inte har tittat alls på brytare och annat till KNX:et, för det är en annan avdelning... Men det är ju några dagar kvar...

Mer utsida....



Nu jobbar de med utsidan, ser nya saker varje dag. T ex har de spikat igen vid elskåpet, lite målning efterfrågas...



Den franska balkongen är monterad, blir säkert ännu snyggare när ställningarna försvinner (och de försvinner antagligen i helgen...)



och så här blev det med "silvriga" freshventilsgaller. Klart nöjda att vi valde att "uppgradera" från vita (som alltid gulnar, verkar det som...)
Dessutom ska en dementi fram, så klart snickarna inte var sura och smetade på trä-kladd på redan fixade sprickor, det gjorde Herr Utropstecken själv..... Suck. Min testmålning från igår såg ut som det kan bli problem att få det snyggt, men jag fortsätter väl i kväll.
Dessutom jobbas det inomhus, tyvärr inte kunnat fota så att det blir något. På övervåningen har skivor lagts ovanpå golvvärmen och plattsättaren har varit och lagt de plattor som ska ligga under kaminen. Han har även preppat badrummen för att komma och kakla nästa vecka, dax att börja fundera vilken ledd som kakelplattorna ska vara på....
Håller dessutom tummen att besöket för att välja elprylar blir av idag, nu vill jag bli av med alla kvarstående val!